Повече за продуктите


  Отделяйки нужното  внимание на това как изпирате дрехите си, не само ще удължите  живот им, но и ще спомогнете за намаляването на въздействието върху околната среда и за опазване на природните ресурси. Инструкциите за пране върху етикета ще Ви дадат съвети за това, как да се грижите най-добре за вашата дреха, а ето и няколко други полезни съвети. 

Вискоза

  Вискозата представлява материал от изкуствени влакна от целулоза и може лесно да изгуби формата си, когато е мокра. За да възстановите дрехата лесно до първоначалната й форма, изгладете с парна ютия. 

Дънкови облекла

  Перете дънковите облекла обърнати наопаки, за да се намали избеляването. Изваждайте ги от пералнята възможно най-скоро след завършване на програмата, за да избегнете образуването на гънки. Характерният външен вид на облеклата от деним се получава в резултат на специален метод на боядисване. Поради това малки частици от багрилните вещества могат да останат по повърхността и да се изтрият.

Плетива

  Плетените дрехи трябва да се слагат в първоначалната им форма и да се сушат върху хоризонтална повърхност, за да запазят доброто си състояниe;

Лен

  Ленът е естествен материал и може лесно да изгуби формата си, когато е мокър. За да възстановите дрехата до първоначалната й форма, изгладете с гореща парна ютия. За да запазите добрия външен вид, гладете дрехата от обратната страна. 

Коприна

  Коприната е много деликатна материя и с нея трябва да се борави внимателно. Използвайте перилен препарат за деликатни материи, когато перете копринени дрехи и ги опъвайте, докато са мокри. 

Вълна

  Често за вълнените дрехи е достатъчно да се проветрят. Използвайте перилен препарат за деликатни материи, когато ги перете. Използвайте програма за вълна или ръчно пране на Вашата пералня или перете на ръка. Изгладете след изпирането, за да възстановите естествения външен вид на дрехата.

Кожа

  Препоръчваме дрехите, изработени от кожа или  велур, да се занесат на специализирани места(най-често на химическо чистене) за почистване на кожени дрехи Следвайте инструкциите за поддръжка. 

Якета

 Ако якето Ви е с пух поставете топки за тенис в сушилната машина, когато сушите дрехи с пух, за да разпределите пуха равномерно. Пухът трябва да бъде изсушен напълно.

 Якетата за дъжд трябва да се сушат закачени на закачалка. Ако ги сушите в шкаф за сушене, правете това при ниска температура. Следвайте инструкциите за поддръжка.

 Свалящи се елементи

  Премахнете свалящите се елементи, вдигнете циповете и прилепете велкро механизмите преди изпиране. Перете   деликатните дрехи, заедно със свалящите се елементи в торба за пране.

 

   Fabrizia  Ви съветва да поглеждате указаните на етикета инструкции, преди да изперете своята дреха

1. Машинно пране.

2.Да не се пере в перална машина

3.  Пране на ръка с максимална температура 30 ºC, не се търка не се усуква.

4.
Пране в перална машина при температура не по-висока от определената.

5. Ръчно пране или в перална машина. Стриктно спазвайте тази температура. Не подлагайте тъканта на тежка механична обработка. При възможност нагласете центрофугата на бавен режим.

6. Много деликатно изпиране с обилно количество вода, минимална механична обработка при ниски обороти.

7. Позволено е обработване с белина, съдържаща хлор. Използвайте само студена вода и накисвайте след пълно разтваряне на праха.

8. Не използвайте препарати, съдържащи белина (хлор).

9. Подходящо за гладене с ютия.

10. Глади се при максимална температура на ютията 110 ºC. Това правило важи за синтетични влакна. Глади се през кърпа и без пара.

11. Глади се при максимална температура на ютията 150 ºC. Прилага се за вълна и смесени влакна с полиестер и вискоза. Глади се през влажна кърпа.

12. Глади се при максимална температура на ютията 180 ºC. Прилага се за лен и памук.

13. Само химическо чистене.

14. Химическо чистене с всеки разтворител.

15. Почиства се с въглеводородите, съдържащи хлор и етиленови съединения.

16. Почиства се с въглеводороди и метанови съединения.

17. Почиства се с етиленови въглеводороди и хлор с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.

18. Почиства се с въглеводород и метанови съединения с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.

19. Може да се суши в сушилня.

20. Да не се суши в сушилня.

21. Суши се в сушилня на ниска температура.

22. Може да се суши в сушилня на средна  температура.

23. След изстискване се суши провесено.

24. Суши се вертикално.

25. Суши се върху равна повърхност(хоризонтално).